tag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post6862621226418181856..comments2024-02-28T12:04:17.619+01:00Comments on Fröken Dills kök: Fröken Dill vs den vita sparrisenFröken Dillhttp://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-33798815016977465502010-05-16T09:38:09.545+02:002010-05-16T09:38:09.545+02:00Anna; jag hoppas lägga vantarna på grön, gotländsk...Anna; jag hoppas lägga vantarna på grön, gotländsk framöver!<br />Emil; men om man hittar den av fin kvalitet kan den kanske få en chans en gång om året?<br />sana; tack snälla, jag blir jätteglad!<br />Hälsar fröken DillFröken Dillhttps://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-36292041131557688682010-05-12T21:12:16.051+02:002010-05-12T21:12:16.051+02:00du har riktigt fint matblogg!! fint bild och jätte...du har riktigt fint matblogg!! fint bild och jätte fina recept.sanahttps://www.blogger.com/profile/03601483465922929586noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-28799010954843106522010-05-12T20:03:09.944+02:002010-05-12T20:03:09.944+02:00Jag håller med dig dillen, vit sparris är rätt öve...Jag håller med dig dillen, vit sparris är rätt överreklamerad. lite väl träig i konsistens för mig. Grön är helt klart god, görna hyperlokalt inhandlad och pinfärsk.Emil O.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-86082611689138010422010-05-12T17:45:03.062+02:002010-05-12T17:45:03.062+02:00OK, det låter som om jag kan testa tidigast när mi...OK, det låter som om jag kan testa tidigast när min egen sparris blir skördeklar om ett antal år, först då kan jag själv avgöra. Hitintills har jag fått en helt fantastisk leverans av gotländsk vårsparris!<br />Hälsar fröken DillFröken Dillhttp://www.frkdill.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-78334365732671527162010-05-12T10:45:08.150+02:002010-05-12T10:45:08.150+02:00Problemet är att sparris är en otroligt känslig gr...Problemet är att sparris är en otroligt känslig grönsak.<br />De är som godast inom ett dygn från det att de skördats, sedan ökar bitterheten och träigheten. Förvaringen är också viktig - fuktigt!<br /><br />Därför är den godast nära platsen den växt. I Stockholmsområdet är det svårt som konsument att få tag på riktigt mjälla och fina sparrisar.<br /><br />När man köper dem ska snittytorna fortfaranda vara fuktiga, och om man gnider sparrisarna mot varandra ska den "gnissla" av fukten.<br /><br />Kokas gärna med en nypa socker, kanske en droppe citron också för att ta udden av bitterheten.Inte i alltför mycket vatten, heller.<br /><br />Får man sådan sparris slår den vita den gröna med hästlängder.<br /><br />Men eftersom vi bor där vi bor blir det oftast grön hos oss....pipopphttp://pipopp.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-85879600861464495542010-05-12T09:25:24.940+02:002010-05-12T09:25:24.940+02:00Håller med dig, jag gillar grön sparris mycket bät...Håller med dig, jag gillar grön sparris mycket bättre.Annahttps://www.blogger.com/profile/18019050095391899822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-32566041259316507092010-05-12T08:48:56.416+02:002010-05-12T08:48:56.416+02:00Tack Stefan! Jag blir JÄTTEGLAD!
Hälsar DillenTack Stefan! Jag blir JÄTTEGLAD!<br />Hälsar DillenFröken Dillhttps://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-51342266449613802602010-05-12T07:50:21.248+02:002010-05-12T07:50:21.248+02:00Måste bara upprepa vad jag hoppas har sagts redan ...Måste bara upprepa vad jag hoppas har sagts redan tidigare: Gillar din matblogg! Alltid värd att läsa.Stefanhttps://www.blogger.com/profile/02271315990760405206noreply@blogger.com