tag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post1078685946202638850..comments2024-02-28T12:04:17.619+01:00Comments on Fröken Dills kök: Mera strömming!!!Fröken Dillhttp://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-50616507627888920212009-11-30T08:32:32.673+01:002009-11-30T08:32:32.673+01:00Jag gillar också strömming. Jag och svärfar brukad...Jag gillar också strömming. Jag och svärfar brukade ibland gå till "mojen" vid odenplan där man kunde få strömming på macka, undra om den finns kvar?<br /><br />Vi fiskar strömming precis utanför där vi bor. Färlåt, överdrift, vi får åka till strömmingsstället 5 minuter bort. Fast det blir oftast små stackare, även om det är kul när det nappar hela tiden.<br />Rensningen får min fiskefanatiske make ta hand om. <br />Därför var det inte förrens i våras jag lärde mig att pinfärsk strömming är svårare att rensa än en firre som är lagrad ett dygn. Då losssar skinnet mycket lättare. I min enfald har jag trott det motsatta.<br />Får jag välja avstår jag ändå rensningen och koncentrerar mig på ätendet.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-68361683511304906032009-11-20T16:18:03.835+01:002009-11-20T16:18:03.835+01:00Stekt sill (som det ju heter i Skåne) med potatism...Stekt sill (som det ju heter i Skåne) med potatismos OCH lingon, dessutom gärna rårivna morötter till - en klar favorit! Och stekt inlagd sill kan jag själv aldrig få för mycket av. Jag har aldrig besvärats av lukten/oset men min mamma vägrade laga till sill just för luktens skull. Men rensa själv... Njaee, det överlåter jag åt någon som är bättre på det än jag är.Skogsevahttps://www.blogger.com/profile/09614168992468072260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-14965963290482360942009-11-20T15:37:53.850+01:002009-11-20T15:37:53.850+01:00Helt rätt! Varför välja, gud vad gott det låter al...Helt rätt! Varför välja, gud vad gott det låter alltihop, med mos på mackan och inlagd.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16271070144024204112noreply@blogger.com