tag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post1077674962404007014..comments2024-02-28T12:04:17.619+01:00Comments on Fröken Dills kök: Det ljuva italienFröken Dillhttp://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-39861736466369934472009-08-21T09:39:39.823+02:002009-08-21T09:39:39.823+02:00Tack och massa välkommen hit, Cecilia!
Jag har Pan...Tack och massa välkommen hit, Cecilia!<br />Jag har Pantanotomater på gång på landet tillsammans med de 15 andra sorterna, hoppas bara de hinner mogna. Jag önskar mig en solig och smällhet sensommar/höst framöver.<br />Lyxpiraya, det var verkligen väldigt gott. Italienskt ÄR toppen.<br />Hälsar fröken DillFröken Dillhttps://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-87661701266142110352009-08-20T18:53:08.386+02:002009-08-20T18:53:08.386+02:00Åh, så smarrigt!Åh, så smarrigt!Livet på den mörka sidanhttps://www.blogger.com/profile/00470100294240218169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-21116822545706532322009-08-20T13:13:54.318+02:002009-08-20T13:13:54.318+02:00Precis! En mozzarella caprese kräver italienska st...Precis! En mozzarella caprese kräver italienska stora, riktigt mogna tomater för att ge den äkta smaken, tomater som Pantano och Costoluto Fiorentino och dom kan man odla själv ;-) Annars får man leta länge för att hitta dom. Ibland kan man ha tur att hitta i någon gårdsbutik eller välsorterad butik men det är svårt att finna. <br />Har man äkta italienska tomater behöver man bara olivolja och lite svartpeppar, sen är det Caprese med stort C! :-) <br /><br />Kram AnnaAnnahttp://www.gourmetodling.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-12911605801215705572009-08-20T12:11:02.594+02:002009-08-20T12:11:02.594+02:00Ja visst är det gott, jag älskar Italiensk mat. My...Ja visst är det gott, jag älskar Italiensk mat. Mysig blogg föresten...NorbergsBlogghttp://www.norbergsblogg.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-12576193415288771902009-08-20T07:10:11.248+02:002009-08-20T07:10:11.248+02:00Du har rätt Anders, men det är också ett bra exemp...Du har rätt Anders, men det är också ett bra exempel på hur det blir när man lagar italienskt i Sverige. Eftersom råvarorna inte finns (i det här fallet de underbara söta solmogna röd-gröna salladstomaterna)så får man lägga till fler ingredienser och kryddor.<br />Jag önskar mig ett billigt sätt att importera färska råvaror från italien. Tänk t ex hur citronerna smakar. HELT annorlunda än de vi kan köpa här!<br />Fröken Dill drömmer om ItalienFröken Dillhttp://www.frkdill.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-48218315445188728582009-08-19T17:25:42.266+02:002009-08-19T17:25:42.266+02:00Fin idé med marsalan. Det används alldeles för lit...Fin idé med marsalan. Det används alldeles för lite marsala i matlagning och det dricks ingenting. Sorgligt. Jag ska själv genast bättra mig.<br /><br />Du din sallad är säkert jättegod, men någon caprese är det inte ;)<br />Om du inte redan gjort det så prova med endast tomater, buffelmozarella, basilika och olja. Inget salt. Ingen peppar. Ingen lök. Ingen vinäger. Det är de milda fina smakerna i samspel som är magin med capresen. Tycker jag.Anders Öhmanhttps://www.blogger.com/profile/02694099223851541764noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-43884497762200132022009-08-19T11:42:51.842+02:002009-08-19T11:42:51.842+02:00Det ser helt underbart gott ut!Det ser helt underbart gott ut!Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.com