måndag 7 september 2009

En grön gigant


Nej, det är inte ett ovanligt grönt spädbarn på bilden även om storleken och tyngden var ungefär densamma. Det är en jättelik grön squash som växt i syrrans trädgård.

Vad lagar man av en sån magnifik grönsak? Squashgratäng förstås, enligt nedanstående recept som ni måste prova. Det är en av de där rätterna som blir ÄNNU godare än vad man kunde tänka sig. Tyvärr minns jag inte var receptetkommer ifrån, men jag har inte hittat på det själv för jag skulle inte ha kommit på hur gott det är med syrlig gräddfil i gratängen!

Vi åt vår gratäng till de absolut godaste tunna revbensspjäll man kan göra, Tore Wretmans polynesiska (i länken lagade av Tina)! Tillbehör är Heinz chilisås, coleman senapspulver utrört i vatten och en stor grönsallad.

Squashgratäng

400 g squash
1 purjolök
1,5 dl vispad grädde
1,5 dl gräddfil
2 dl riven, lagrad ost
Salt och dragon
Persilja

Skala squash, dela i småbitar osh stek dem mjuka. Skär purjon i ringar som steks mjuka. Blanda grädde, gräddfil, ost, salt och dragon. Lägg purjo i botten av en ungsfast form. Fördela squashen ovanpå och täck med gräddblandningen. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Klipp persilja över gratängen.

6 kommentarer:

Husmodern sa...

Aha. gräddfil alltså? Jag brukar gilla squash, men ofta blir det bara för intetsägande eller tom tråkigt. men om du säger det, så...

Fröken Dill sa...

Skulle ALDRIG kommit på gräddfil själv, men det är det som är hela grejen i receptet, att det blir så syrligt och gott! Andra tips med squash är att steka eller grilla så att den blir mindre vattning. Kombination med vitlök och timjan eller rosmarin är också gott. Eller till mustiga rätter med kött.. Eller strimla tunnt, tunnt och blanda ner sista sekunderna i pastakoket.
Tycker måndagsdillen

tina sa...

Haha! :-D

lina sa...

Åh, vilken bjässe! Mina squash lyckades inte alls i år, vilket jag inte förstår för de brukar ju vara lättodlade.

Malin sa...

Nu har jag lagat den, super!

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色